Tetőtér purhab szigetelése kívülről Makón 150 m2

Makói ügyfelünk azzal a problémával keresett meg bennünket, hogy tetőteres épülete a nyári időszakban rettentően felmelegszik. A klima sem segített számottevően ezen, ráadásul nem éppen a legegészségesebb annak használata.

A tetőtér szigetelése a hagyományos gyapotos szigetelés volt, mely az idők során elcsúszott, összeesett, a beázás helyén bepenészedett.

A már meglévő tetőcserép egy része leszedésre került, a fenn lévő tetőfóliát eltávolították. A tetőlécek nem lettek lecserélve, csak az előregedettek lettek kicserélve.

Ha valaki nézi a képeket látja, hogy a purhab szigetelés nem éppen a legszebb (de kit is érdekel a cserép alatt).  Ez annak köszönhető, hgy a lécek közötti kis négyzetekben kell a habot fújni, nem lehet beteríteni szép nagy felületen. Szebb végeredményt tudunk elérni, ha lekerülnek a tetőlécek is.

A kért vízzáró habvastagság 12 cm volt, mert a Megrendelő  tuttira akart menni. Menjen Ön is a tuttira! 🙂

Fontos: Ebben az esetben nem került vissza a tetőfólia, azaz a tetőcserép alatt közvetlenül néhány cm távolságra már a purhab szigetelés található. Ennek van egy bizonyos veszélye: ha a tetőcserép nem zár rendesen, és mégis beenged vizet a purhab szigetelésre, akkor a habon végigcsorogva megjelenhet a külső falszerkezeten, ahová a habszigetlés csatlakozik. Ezt csak úgy lehet elkerülni, ha új tetőfólia kerül behelyezésre. Természetesen ha jól zár a cserép, akkor ennek minimális a lehetősége. Természetesen ez a jelenlég nem tartozik a garanciális hibák közé, mi mindig elmondjuk ennek veszélyét, és a Megrendelő dönt, hogy vállalja-e ennek kockázatát.

purhab szigetelés után
purhab szigetelés után

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük